Trails of Västmanland
Mountainbike

Västerås Rönnby Lista-spåret - MTB röd (vinter)

Västerås, Västmanlands län

Categories

  • Mountainbiking

Notera att detta är en beskrivning av Lista-spåret under vinterförhållanden där en omdragning av leden undviker längdskidspår. För en beskrivning av Lista-spåret under barmark förhållanden vänligen se beskrivningen HÄR.

Lista-spåret på Rönnby är en härlig MTB-led i skogsterräng i Västerås utkanter. Leden är i röd svårighetsgrad även om en del tekniska partier förekommer. Enstaka drop finns som skulle kunna klassas som svarta, men dessa är lätta att undvika.

Den övervägande delen av leden följer naturliga skogsstigar i vacker blandskog. Några etapper går längs grusvägar, varav några bjuder på vackra vyer över ett lantligt landskap utsmyckat med röda torp och gröna ängar. Mitt på landet fast nära stan.

Många stigcyklister kombinerar Rönnby ledområde med intilliggande Rocklunda för att få lite mer längd på sin runda. Rocklunda området sjuder av idrott på inomhusarenor och utomhusplaner. Det är även här du finner starten på Västmanlands signaturled,Bruksleden. Rönnby och Rocklunda ledområde är tillsammans en riktigt god grund för en härlig MTB-weekend i Västerås.

För dig som uppskattar craftbeer så har det lokala bryggeriet.Coppersmith´stagit över evenemangs restaurangen på Rocklunda. Se över möjligheten att planera in en afterbike på Coppersmith´s event Beergarden & BBQ.

Om du vill förlänga vistelsen så finnsHem till gårdenboende och bistro på cykelavstånd, där du kan bo i lantlig miljö mitt i stan.

Nearby