Trails of Västmanland
Paddling

Västerås - Björnön till Östra holmen

Västerås, Västmanlands län

Categories

  • Paddling

Paddla från Björnön till Östra holmen - den perfekta nybörjarturen om du vill paddla från ö till ö.

Om du börjar och avslutar din tur vid isättningsbryggan vid Björnögården och paddlar till och runt Östra holmen så har du en tur på ca 6 km. Rutten är markerad som Blå (medel), men svårighetsgraden är självklart beroende av rådande väderförhållanden. Särskilt vind och låga temperaturer är riskfaktorer att beakta. Under goda väderförhållanden kan turen ses som en nybörjartur men det krävs att man är bekväm med att färdas bland båttrafik och öppetvatten.

Slutmålet Östra holmen är en sann pärla. Här finner du flera härliga badstränder där du kan gå i land, grillplatser, trevliga vandringsstigar, ett härligt café och toalett. Ett riktigt sommarparadis med andra ord.

Vill förlänga din tur går det utmärkt att paddla vidare till öarna väster om Östra holmen. Direkt väster om Östra Holmen finner du Elba som har en fin badplats där du kan gå iland, vandringsstigar och en sommaröppen restaurang. Väster om Elba finner du Västra holmen. Här finner du ingen restaurang men en trevlig naturstig och en liten båtbrygga där du kan gå iland.

Behöver du hyra kanot för ditt äventyr, eller köpa en karta, kan du göra det via Aktivt Uteliv på Björnögården. Aktivt Uteliv erbjuder även kurser inom paddling och guidade dagsturer.

Om du börjar din tur vid Björnögården får du inte missa berömda Wåffelbaren som serverar wåfflor för både lunch och efterrätt.

För mer att göra i Västerås besök webbplatsen för Visit Västerås

Communications

Från Västerås station tar du dig enkelt till Björnön med busslinje 2. Tidtabell hittar du på vl.se

Parking

Vid Björnön finns flera parkeringar du kan använda, bland annat Parkeringen vid Björnögården.

Nearby